Privacy

Wie zijn wij?

Deze website, www.germains.com (de “Website“), is eigendom van en wordt beheerd door Germains Seed Technology (een divisie van ABF Grain Products Limited (in Engeland en Wales geregistreerd onder bedrijfsnummer 00079590) (in deze verklaring “wij“, “we“, “ons” of “onze” genoemd).

Doel van deze verklaring

In deze privacyverklaring leest u over informatie die we over u verzamelen wanneer u onze Website bezoekt of anderszins informatie aan ons verstrekt.

U leest er ook in hoe u uw rechten kunt afdwingen (met inbegrip van het recht om bezwaar te maken tegen bepaalde gegevensverwerking door ons). Meer informatie over uw rechten en over hoe u deze kunt afdwingen, is uiteengezet in het gedeelte ‘Uw rechten’ verderop in dit document.

Welke persoonsgegevens verzamelen we?

Gegevens over websiteverkeer en informatie over uw computer

Hoe gebruiken we deze gegevens?

Wanneer u onze Website gebruikt, gebruiken we cookies voor het verzamelen van:

  • Informatie over uw gebruik van onze Website: we verzamelen standaard internetloginformatie en details van patronen in bezoekersgedrag.
    • We gebruiken deze informatie voor het vastleggen van bezoekersaantallen en het gebruik van de verschillende delen van de Website en nuttige functies of koppelingen door deze gebruikers. We gebruiken deze informatie niet op manieren waarmee uw identiteit achterhaald kan worden.
    • We maken voor het verzamelen van deze informatie gebruik van een derde partij, Google Analytics, maar de informatie wordt uitsluitend verwerkt op een manier waarop niemand wordt geïdentificeerd. We proberen niet, en staan Google ook niet toe om dat te doen, de identiteit te achterhalen van de personen die onze Website bezoeken.
  • Informatie over de computer, met inbegrip van uw IP-adres, besturingssysteem en browsertype.
    • We gebruiken deze informatie om de beveiliging van onze Website in stand te houden en om trends vast te stellen, zodat we de prestaties van de Website kunnen verbeteren.
    • We gebruiken deze informatie ook om de Website aan te passen aan uw interesses en om ervoor te zorgen dat de inhoud van de Website zo effectief mogelijk aan u wordt gepresenteerd.
    • We gebruiken deze informatie niet op manieren waarmee uw identiteit achterhaald kan worden.

We verzamelen deze informatie voor het doeleinde van de rechtmatige belangen die we hebben bij het onderhouden en beheren van onze Website en het beveiligen ervan. Indien u niet wilt dat we deze informatie verzamelen, kunt u de functionaliteit ‘do not track’ (‘DNT’) van uw webbrowser gebruiken om ons te laten weten dat u niet gevolgd wilt worden wanneer u onze Website bezoekt. Meer informatie over DNT is de vinden op https://allaboutdnt.com.

Raadpleeg ons Cookiebeleid voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken op onze Website.

Hoelang bewaren we deze informatie?

We bewaren informatie over uw bezoek aan onze Website slechts voor zolang nodig is voor de genoemde doeleinden. Normaal gesproken verwijderen we browse-informatie over gebruikers elke maand.

Met wie delen we deze informatie?

We delen informatie over bezoekers aan onze Website met dienstverleners die ons helpen de Website uit te voeren en te beheren.

Waar wordt deze informatie naar overgebracht?

Informatie die we over uw gebruik van onze Website verzamelen, wordt opgeslagen binnen, en niet overgedragen naar buiten, de Europese Economische Regio.

Informatie die u naar ons opstuurt

Hoe gebruiken we deze gegevens?

Wanneer u onze Website gebruikt, hoeft u ons niet rechtstreeks van informatie te voorzien. Als u ervoor kiest om de functie ‘contact opnemen’ te gebruiken of anderszins contact met ons opneemt, gebruiken we de door u verzonden informatie met als doeleinde om op uw verzoek om inlichtingen te reageren. Wanneer we uw persoonsgegevens voor dit doeleinde gebruiken, doen we dit uit het rechtmatige bedrijfsbelang dat we erbij hebben om met u te communiceren in overeenstemming met uw wensen en verwachtingen. We gebruiken deze gegevens ook voor de rechtmatige belangen die we hebben bij het inwinnen van passend professioneel advies en om ervoor te zorgen dat we voldoen aan wettelijke verplichtingen die van toepassing zijn op ons bedrijf.

Ga naar het gedeelte over werving voor meer informatie over hoe we informatie gebruiken die u naar ons opstuurt voor wervingsdoeleinden.

Hoelang bewaren we deze informatie?

We bewaren uw informatie slechts voor zolang nodig is om uw verzoek te beheren. Meestal bewaren we dossiers over routinematige vragen zes maanden, maar in bepaalde gevallen (bijvoorbeeld wanneer het verzoek betrekking heeft op een overeenkomst tussen ons, of wanneer we juridisch advies moeten inwinnen om op een klacht te reageren) kan het nodig zijn om een dossier van onze communicatie te bewaren gedurende maximaal zes jaar.

Met wie delen we deze informatie?

We delen uw gegevens met onze dienstverleners en onze professioneel adviseurs indien dat nodig is om een vraag te beantwoorden of een klacht in behandeling te nemen.

In andere gevallen delen we uw informatie niet met derden, tenzij:

  • we uw toestemming hebben;
  • we wettelijk verplicht zijn dit te doen;
  • dit nodig is om onze gebruiksvoorwaarden, rechten of eigendommen, of de rechten of eigendommen van een derde partij, af te dwingen; of
  • dit nodig is in verband met de verkoop van ons bedrijf of de middelen daarvan (in welk geval uw gegevens worden vrijgegeven aan onze adviseurs en de adviseurs van eventuele potentiële aankopers, en worden overgedragen aan de nieuwe eigenaren).

Waar wordt deze informatie naar overgebracht?

Onze Website wordt gehost in het Verenigd Koninkrijk, maar gegevens die u instuurt wanneer u solliciteert op een baan, worden ook geopend door ons groepsbedrijf Germains US, waarmee we een overeenkomst hebben met daarin voor de EU goedgekeurde contractuele bepalingen. Neem contact met ons op als u meer informatie nodig hebt over deze voorzorgsmaatregelen.

Werving

Hoe gebruiken we deze gegevens?

We gebruiken informatie die u ter ondersteuning van uw sollicitatie verstrekt om uw sollicitatie in overweging te nemen, om uw geschiktheid te beoordelen en om te controleren of u in aanmerking komt (met uw toestemming).

We gebruiken uw gegevens voor het doeleinde van de rechtmatige belangen die we hebben bij het beheren van onze werving en om op uw verzoek voorafgaand aan het aangaan van een overeenkomst stappen te kunnen zetten. Informatie die we u vragen te verstrekken met betrekking tot strafrechtelijke overtredingen in het verleden worden uitsluitend in overeenstemming met uw toestemming door ons bewaard (tenzij het verstrekken van deze informatie wettelijk verplicht is vanwege de aard van de functie waarop u solliciteert). Indien voor een functie die voor u interessant is, of mogelijk interessant is, achtergrondonderzoeken nodig zijn, informeren we u hierover.

Indien nodig gebruiken we deze gegevens ook voor de rechtmatige belangen die we hebben bij het inwinnen van passend professioneel advies en om ervoor te zorgen dat we voldoen aan wettelijke verplichtingen die van toepassing zijn op ons bedrijf.

Wanneer u op een functie bij ons solliciteert, of wanneer u informatie verstrekt ter ondersteuning van uw sollicitatie, laten we u weten of de informatie waar we om vragen essentieel is voor het verwerken van uw sollicitatie of optioneel is.

Behalve voor persoonsgegevens die we verzamelen en gebruiken met als doeleinde om een overeenkomst met u aan te gaan, kunt u te allen tijde bezwaar maken tegen ons gebruik van de gegevens die u hebt verstrekt.

Hoelang bewaren we deze informatie?

We bewaren door sollicitanten verstrekte informatie normaal gesproken niet langer dan twaalf maanden na een relevante wervingsbeslissing. Indien uw sollicitatie onsuccesvol is, kunnen we beslissen om uw gegevens langer te bewaren indien we denken dat u mogelijk geschikt bent voor een andere functie die in de toekomst kan ontstaan binnen de ABF-groep. Indien we dit doen, laten we u dat weten, zodat u er indien gewenst voor kunt kiezen ons dit niet te laten doen.

Indien uw sollicitatie succesvol is, wordt relevante informatie gebruikt met als doeleinde om uw latere dienstverband uit te voeren en wordt deze informatie gebruikt in overeenstemming met ons privacybeleid voor medewerkers (waarvan u bij de aanvang van uw dienstverband een exemplaar ontvangt).

Met wie delen we deze informatie?

Wanneer dat nodig is om uw wervingsproces te beheren, delen we uw informatie met onze dienstverleners en professionele adviseurs (bijvoorbeeld wervingsbureaus, dienstverleners die namens ons achtergrondonderzoeken uitvoeren en, indien van toepassing voor de functie waarvoor u solliciteert, leveranciers die onlinetests voor ons uitvoeren).

We nemen ook contact op met derden waarvan u gegevens hebt verstrekt, zodat we de door u verstrekte informatie in verband met uw eerdere dienstverbanden en kwalificaties kunnen verifiëren.

In andere gevallen delen we uw informatie niet met derden, tenzij:

  • we uw toestemming hebben (bijvoorbeeld om uw gegevens te delen met een ander groepsbedrijf voor wervingsdoeleinden van dat bedrijf);
  • we wettelijk verplicht zijn dit te doen;
  • dit nodig is om onze gebruiksvoorwaarden, rechten of eigendommen, of de rechten of eigendommen van een derde partij, af te dwingen; of
  •  dit nodig is in verband met de verkoop van ons bedrijf of de middelen daarvan (in welk geval uw gegevens worden vrijgegeven aan onze adviseurs en de adviseurs van eventuele potentiële aankopers, en worden overgedragen aan de nieuwe eigenaren).

Waar wordt deze informatie naar overgebracht?

Onze Website wordt gehost in het Verenigd Koninkrijk, maar gegevens die u instuurt wanneer u solliciteert op een baan, worden ook geopend door ons groepsbedrijf Germains US, waarmee we een overeenkomst hebben met daarin voor de EU goedgekeurde contractuele bepalingen. Neem contact met ons op als u meer informatie nodig hebt over deze voorzorgsmaatregelen.

Informatie die u aan ons verstrekt wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief

Hoe gebruiken we deze gegevens?

Wanneer u onze Website gebruikt, hoeft u ons niet rechtstreeks van persoonsgegevens te voorzien. Bepaalde communicatie, diensten en faciliteiten kunnen echter alleen worden geleverd indien u ons van relevante gegevens voorziet. Indien u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor onze nieuwsbrief, wordt u gevraagd uw contactgegevens aan ons te verstrekken. Indien we u vragen informatie aan ons te verstrekken die we niet strikt nodig hebben om u de communicatie, dienst of faciliteit waarin u geïnteresseerd bent te leveren, maken we dit duidelijk. Dit kan gebeuren omdat het voor ons nuttig is om meer te weten te komen over onze klanten of om onze producten en diensten te verbeteren.

Indien u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, gebruiken we de door u verstrekte persoonsgegevens:

  • om u te voorzien van nieuwsbrieven en andere promotie-informatie;
  • om u te voorzien van specifieke informatie over onze producten en diensten;
  • om meer inzicht te krijgen in de behoeften en interesses van onze klanten en contactpersonen; en
  • om u te informeren over wijzigingen in onze diensten.

Wanneer we uw persoonsgegevens voor deze doeleinden gebruiken, doen we dit uit het rechtmatige bedrijfsbelang dat we erbij hebben om onze goederen en diensten te ontwikkelen en promoten en met u te communiceren in overeenstemming met uw wensen en verwachtingen. U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen ons gebruik van uw gegevens voor deze doeleinden. Raadpleeg het gedeelte over onze direct marketing voor meer informatie over de manier waarop we uw gegevens gebruiken voor direct marketingdoeleinden.

We gebruiken deze gegevens ook voor de rechtmatige belangen die we hebben bij het inwinnen van passend professioneel advies en om ervoor te zorgen dat we voldoen aan wettelijke verplichtingen die van toepassing zijn op ons bedrijf.

Hoelang bewaren we deze informatie?

Informatie die we bewaren voor direct marketingdoeleinden om u nieuwsbrieven en ander promotiemateriaal te sturen, wordt door ons bewaard zolang u geïnteresseerd blijft in het ontvangen van onze marketingcommunicatie. U kunt ons echter te allen tijde laten stoppen met het gebruik van uw gegevens voor marketingdoeleinden door u af te melden met de koppeling onder in elke nieuwsbrief of door contact met ons op te nemen op info@germains.com.

Met wie delen we deze informatie?

We delen deze informatie indien nodig met onze leveranciers, dienstverleners en professioneel adviseurs.

In andere gevallen delen we uw informatie niet met derden, tenzij:

  • we uw toestemming hebben;
  • we wettelijk verplicht zijn dit te doen;
  • dit nodig is om onze gebruiksvoorwaarden, rechten of eigendommen, of de rechten of eigendommen van een derde partij, af te dwingen; of
  • dit nodig is in verband met de verkoop van ons bedrijf of de middelen daarvan (in welk geval uw gegevens worden vrijgegeven aan onze adviseurs en de adviseurs van eventuele potentiële aankopers, en worden overgedragen aan de nieuwe eigenaren).

Waar wordt deze informatie naar overgebracht?

Gegevens die worden verzameld wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrieven en marketingcommunicatie worden door onze dienstverlener bewaard op beveiligde servers in de VS en worden ook geopend door ons groepsbedrijf Germains US. We beschermen uw privacy door voor de EU goedgekeurde contractuele bepalingen aan te gaan met Germains US en deze leverancier. Neem contact met ons op als u meer informatie nodig hebt over deze voorzorgsmaatregelen.

Direct marketing

Hoe gebruiken we deze gegevens?

We gebruiken contactgegevens die u aan ons verstrekt om u te voorzien van promotie-informatie waar u om vraagt of waarvan wij denken dat u er mogelijk in geïnteresseerd bent. We gebruiken deze informatie ook om inzicht te krijgen in de behoeften en interesses van ons klantenbestand en om de doeltreffendheid van onze marketingactiviteiten te evalueren.

We nemen alleen per e-mail en/of sms contact met u op voor marketingdoeleinden als u hiermee akkoord bent gegaan.

Wanneer we uw gegevens gebruiken voor onze direct marketingdoeleinden doen we dit uit het rechtmatige bedrijfsbelang dat we hebben bij het promoten van ons bedrijf en de goederen en diensten die we leveren.

Hoelang bewaren we deze informatie?

We bewaren informatie voor direct marketingdoeleinden (met inbegrip van informatie die is verkregen door middel van trackingtechnologie om ons te helpen de doeltreffendheid van onze e-marketing in de gaten te houden) zolang u geïnteresseerd blijft in het ontvangen van onze marketingcommunicatie en zich niet hebt afgemeld. U kunt ons te allen tijde laten stoppen met het gebruik van uw gegevens voor marketingdoeleinden door contact met ons op te nemen en u kunt zich te allen tijde uitschrijven voor e-mailmarketing met onze afmeldoptie.

Met wie delen we deze informatie?

We delen deze informatie indien nodig met onze leveranciers en dienstverleners.

In andere gevallen delen we uw informatie niet met derden, tenzij:

  • we uw toestemming hebben;
  • we wettelijk verplicht zijn dit te doen;
  • dit nodig is om onze gebruiksvoorwaarden, rechten of eigendommen, of de rechten of eigendommen van een derde partij, af te dwingen; of
  • dit nodig is in verband met de verkoop van ons bedrijf of de middelen daarvan (in welk geval uw gegevens worden vrijgegeven aan onze adviseurs en de adviseurs van eventuele potentiële aankopers, en worden overgedragen aan de nieuwe eigenaren).

Waar wordt deze informatie naar overgebracht?

Gegevens die worden verzameld wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrieven en marketingcommunicatie worden door onze dienstverlener bewaard op beveiligde servers in de VS en worden ook geopend door ons groepsbedrijf Germains US. We beschermen uw privacy door voor de EU goedgekeurde contractuele bepalingen aan te gaan met Germains US en deze leverancier. Neem contact met ons op als u meer informatie nodig hebt over deze voorzorgsmaatregelen.

Uw rechten

U kunt ons te allen tijde vragen u te voorzien van een kopie van uw persoonsgegevens. In verband met persoonsgegevens die u aan ons hebt verstrekt, en die door ons worden bewaard voor het doeleinde om op basis van uw toestemming een overeenkomst met ons aan te gaan, hebt u het recht om ons om een kopie van deze informatie te vragen in een gestructureerde, veelgebruikte en machineleesbare indeling, zodat u deze opnieuw kunt gebruiken of met andere organisaties kunt delen.

Indien u denkt dat de persoonsgegevens die we over u bewaren onjuist of onvolledig zijn, kunt u ons vragen deze te corrigeren of aan te vullen.

Onder bepaalde omstandigheden hebt u ook het recht om bezwaar te maken tegen onze verwerking van uw gegevens en kunt u ons vragen om ons gebruik van uw gegevens te beperken en om uw gegevens te verwijderen.

Voor deze rechten gelden echter een aantal beperkingen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk voor ons om uw gegevens te verwijderen indien we wettelijk verplicht zijn deze te bewaren of indien we deze bewaren in verband met een overeenkomst met u. Ook kan toegang tot uw gegevens worden geweigerd indien bij het beschikbaar maken van de informatie persoonsgegevens over andere personen bekend zouden worden gemaakt of indien we dergelijke informatie wettelijk gezien niet mogen vrijgeven.

Neem contact met ons op indien u deze rechten wilt afdwingen.

Contact met ons opnemen en uw rechten op reclame

We staan open voor vragen, opmerkingen of verzoeken met betrekking tot dit privacybeleid. Deze kunnen worden gericht aan ‘The Data Protection Coordinator, Germains Seed Technology, Hansa Road, Hardwick Ind. Est, Kings Lynn, Norfolk, United Kingdom’. PE30 4LG.

Indien u zorgen hebt over de manier waarop we met uw persoonsgegevens omgaan, hebt u het recht om een klacht in te dienen bij de Information Commissioner (ICO). Hoe u dit kunt doen, leest u op de ICO-website op https://ico.org.uk/. U kunt ook bellen met de hulplijn op + 44 (0) 303 123 1113.